torstai 6. maaliskuuta 2014

Training school and THE NEW YORK CITY!!

Vietin siis neljä ekaa päivää Long Islandilla, New Yorkissa au pair training schoolissa 120 muun tulevan au pairin kanssa. Lensin Helsingistä toisen aupparin, Lauran, kanssa eka Lontooseen ja sieltä sitten JFK:lle. En ois uskonu, että lennot menee noin helposti! Aika kulu nopeasti ku katottiin leffaa ja pelailtiin pelejä semmosilla tietokoneilla joita oli jokaisessa penkissä (kuin siistiä!). Olin myös ihan innoissaan ku ykkösluokassa lentävillä oli oikeasti semmoset nukkumiskopit mitä oon luullu, että on vaan elokuvissa!

Ekana iltana koululla ei tehty juuri muuta ku mentiin nukkuun, ite simahdin jo ennen yhdeksää aikaeron ja kaiken matkustamisen takia. Mun huonekaverit tuli joskus keskellä yötä niin oon varmasti antanu tosi hyvän ensivaikutelman ku ihan unessa oon jutellu niiden kanssa jotain, enkä aamulla ees muistanu että oon käyny hereillä. Huomas olevansa pikkusen sekasin ku heräsin aamulla viiden aikaan ilman että väsytti enää yhtään.
Koulu muuten näytti ulkopäin tosi hienolta, mutta sisältä totuus oli hieman toinen...


Tiistai ja keskiviikko oli kokonaan koulua, opeteltiin kaikkea käsien pesusta kiinalaisiin lastenlauluihin... Vaikka tunnit tuntu välillä aika turhilta, siellä tutustu hyvin ihmisiin. Sain kavereita Saksasta, Australiasta, Itävallasta. Varmaan puolet porukasta oli muuten Saksasta tai ainakin puhu saksaa, sitä sai siis kuulla koko ajan joka puolella. Saatiin myös koulukirjat jotka olis pitänyt ehtiä käydä läpi, mutta meidän ope oli vähän hidas ja höppänä niin taidettiin jäädä johonkin puoleen väliin. Koulu sisälsi myös ensiapukoulutuksen ja tunnin luennon siitä kuinka vauvaa ei saa ikinä heiluttaa! Olin myös aika yllättyny siitä, että ruoka koululla oli syötävää, ku olin kuullu kauhutarinoita.. Mutta jopa mie pystyin syömään sitä, niin ei se niin kamalaa voinu olla.




Torstaina oli sitten training schoolin paras osuus, retki Manhattanille! Ensin käytiin bussilla kiertoajelulla. Nähtiin kaikki tärkeimmät nähtävyydet kuten Vapauden patsas(tosi kaukaa), WTC-tornit, Central park, Empire state bulding, Madison square garden, Brooklyn bridge... Mun ehdoton lemppari oli Central park, sinne olis mahtavaa päästä lenkkeileen ja ihan vaan istuskeleen ja kattomaan ihmisiä!


Kiertoajelun jälkeen käytiin Top of the Rockissa katteleen vähän maisemia, oli ihan siistiä! Muutama rakennus enemmän ku Torniossa... Siellä oli vaan ihan pirun kylmä niin kuvat jäi vähän vähiin kun ei vaan pystyny ottaan hanskoja pois ja puhelinki simahti ku jääty.Top of the Rockin jälkeen meillä oli pari tuntia vapaa-aikaa ja suunnattiin Times Squarelle turisteileen. En voi muuta sanoa, ku että olihan siellä aika siistiä! Hulluna valoja ja kauppoja ja aaaa olisin viihtyny siellä ikuisuuden!! Tämmönen shoppailuhullu olis saanu äkkiä rahansa kulutettua siellä, mutta sovittiin suosiolla ettei mennä kauppoihin ollenkaan kun aikaa oli niin vähän. Nyt sitten vähän kuvia!







                                                                                                                                           
Join myös Nycissä elämäni ensimmäisen Starbucksin, uskokaa tai älkää! Otin tietenkin sen isoimman ja hups, se oli melkein isompi ku mun pää. Ysin aikaan suunnattiin bussille ja sillä takasin koululle. Kokonaisuudessaa voin sanoa, että rakastuin Manhattaniin ja sinne on päästävä uudestaan, mutta muuten New york ei oikeen vakuuttanu. Esimerkiksi Long Islandilla missä meidän koulu sijaitsi oli tosi likasta joka puolella, ja kaikki rakennukset oli vanhoja ja rumia tai keskeneräsiä. 

Ehkä pääsen kuitenki kesällä vielä katsomaan Manhattania paremmin, sellaset ainaki olis suunnitelmat! :) 


  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti